Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Концерт за края на Втората световна война + ПРОГРАМА за Деня на Ловеч

Обичани песни ще звучат на площад "Тодор Кирков" преди празника на Ловеч

Концерт за края на Втората световна война + ПРОГРАМА за Деня на Ловеч

Концерт, посветен на края на Втората световна война, ще се състои в Ловеч на 7 май. Участие в него ще вземат група "Грамофон", Общинският духов оркестър на Ловеч, смесеният хор към Ловчанското читалище "Панайот Пипков" и ловешкият бас Стоян Груев.

Едни от най–известните и обичани песни от онова време ще прозвучат на откритата сцена на площад "Тодор Кирков" във Вароша от 18.30 ч. Съвместният концерт е част от проявите по повод Деня на Ловеч – 11 май.

Група "Грамофон" е създадена в Казанлък през 2000 г. от трима млади мъже, запленени от руската песен - Георги ГАРЧОВ, Христо СОФЕВ и Петър ЯНКУЛОВ. Техният репертоар включва над 600 основно руски песни, като се започне от старинните руски романси, премине се през белогвардейските песни и военните маршове от времето и се стигне до съвременната руска естрада.

Общинският духов оркестър на Ловеч е създаден през 1967 г. от група бивши военни музиканти. Пръв негов диригент е Кирил Киров - Маестрото. От 1990 г. диригентската палка поема младият и амбициозен Виктор Павлов, който полага значителни усилия за повишаване на професионално–художественото ниво, както и за търсене на ново, съвременно оркестрово звучене. Репертоарът на състава е изключително богат и разнообразен. Носител е на редица престижни награди.

Смесеният хор "Панайот Пипков”, създаден през 1948 г., е любителска формация, която е продължител на хоровата традиция в Ловеч. Диригент на хора е Даниела Павлова, а корепетитор Валерий Хомяков.

Стоян Груев миналата година в творческо дуо с Валерий Хомяков стана лауреат на Фестивала на руския класически и съвременен романс "Балканска романсиада", провел се в Руския културно-информационен център в София. Участвал е в концерти с Плевенската филхармония и "Симфониета" – Враца.

Какво включва програмата за самия Ден на Ловеч, вижте тук:

1498935

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар