Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

На депото край Ловеч ще превръщат отпадъците в изкуство

Хора на изкуството и деца ще изработват фигури, за да създадат емблема на съоръжението

На депото край Ловеч ще превръщат отпадъците в изкуство
Снимка: sxc.hu

Конкурс под надслов "Изкуство от отпадъци" организират общините Ловеч, Летница и Угърчин. Стартирането на инициативата бе договорено на вчерашната среща на кметовете Минчо Казанджиев, Красимир Джонев и Валентин Вълчев. Организатори на начинанието ще бъдат операторът на Регионалното депо за неопасни отпадъци, стопанисвано от трите общини, и Регионалното сдружение за управление на отпадъците за регион Ловеч.

Средствата за финансиране на конкурса са осигурени от разликата между договорената цена за приетите до момента 40 000 тона отпадъци на Столична община и са в размер на 5 000 лева. Целта на инициативата е да се изработи фигура от отпадъци, която да бъде поставена в депото и ще се превърне в негова емблема. Идеята за реализиране на начинанието е на изпълнителния директор на "Еко - Ловеч" АД Антоанела Дончева.

За участие в конкурса са поканени училища, детски градини, скулптори и художници от трите общини. Победителите ще получат наградите си на 11 май, Деня на Ловеч. Те ще им бъдат връчени от кмета на Ловеч Минчо Казанджиев. Инициативата е част от комуникационния план на кампанията "Да изчистим България".

 ______________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Община Ловеч
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар