Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Екокът и есенни тържества в детски градини

Екокът и есенни тържества в детски градини
Община Луковит

Екокът пък бе открит в луковитската детска градина "Звънче”. Той бе направен по проект за близо 5 000 лв., финансиран от ПУДООС по Националната кампания "За чиста околна среда” на тема "Обичам природата – и аз участвам”.

Директорът на детската градина Рени Колева изказа благодарност за съдействието на Община Луковит, както и на спомоществователите Пламен Любомиров, Владимир Пламенов, Димитър Грънчаров, Ивайло Радулов, Красимир Топалов и Борислав Иванов, помогнали при подготовката на терена.

За изграждането на новия екокът е използвана необработена до този момент част от двора на детското заведение. Обособени са четири зони – за труд "Работни ръчички”, за обучение "Царството на знанието”,  за развлечение и отдих "Царството на забавленията” и  за игри и спорт "Царството на игрите”.

Новият екокът ще даде възможност на децата от ЦДГ "Звънче” да се обучават на открито, да се трудят като засаждат, поливат и отглеждат цветя, храсти и дръвчета в него, да играят и се забавляват на нови и съвременни детски съоръжения.

След официалното откриване на обекта, започна и традиционният есенен празник, в който взеха участие децата от всички групи. За своето старание и чудесно изнесен спектакъл те получиха лакомства, осигурени от местния предприемач Драгомир Атанасов.

Традиционното есенно тържество се проведе и в друга луковитска детска градина с 5-годишните й възпитаници. Под вещото ръководство на трима учители те представиха разнообразен спектакъл за изпращане на есента. Малките артисти изявиха своите умения и дарби чрез изпълнение на песни, танци и етюди.

С изнесеното представление зарадваха както учителите и децата от останалите групи, така и своите родители и гостите, уважили мероприятието.

 

_______________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Община Луковит
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар