Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Зеленчуково-плодов празник за децата

Зеленчуково-плодов празник за децата
Община Троян

Хубав празник спретнаха организаторите на информационната кампания по проект "Повишаване консумацията на пресни плодове и зеленчуци” за децата от ОДЗ "Буковец" в Троян. Малчуганите искрено се забавляваха, наблюдаваха с интерес, как се приготвят плодови салати и изразяваха своите предпочитания. Един през друг отговаряха и на зададените въпроси, някои от които бяха малко трудни за тях.

С изненада те установиха, че доматът е плод.

Кметът на Троян Донка Михайлова откри забавния форум и поздрави децата, техните родители и възпитатели от детската градина, както и екипът, който осъществява проекта в града. Тя изрази своята убеденост, че възрастните носят голямата отговорност за здравето на децата, затова темата на проекта е много сериозна и важна и пожела успех на това добро начинание.

Проектът "Повишаване консумацията на пресни плодове и зеленчуци” се реализира от френската агенция за връзки с обществеността и комуникации ЛИГАРИС – БАБЕЛ пилотно в три държави – България, Румъния и Словакия и целта е да се установят ефективни подходи за повишаване консумацията на плодове и зеленчуци. Дейностите са насочени основно към децата и юношите, към бременните и към възрастните хора.

В България проектът се изпълнява от ПР Агенция Янев и Янев на територията само на два града – Ловеч и Троян, в периода ноември 2012 – юни 2013 г.

В Троян проектът се реализира в партньорство със Сдружение «Знание» и подкрепата на: СОУ «Васил Левски», НУ «Христо Ботев», ОДЗ «Осми март», ОДЗ «Буковец», МБАЛ-Троян, Отделението по акушерство и гинекология, Дружество на военноинвалидите, Дружество на слепите, Културен клуб на пенсионера, Дружество на инвалидите.

По него се предвиждат ежемесечни кулинарни демонстрации във всяка от подкрепящите организации и раздаване на плодове и зеленчуци на присъстващите. За срока на целия проект ще бъдат раздадени 7 000 кг. пресни плодове и зеленчуци. Част от кампанията е и конкурсът за най-добра рецепта, който ще се проведе по организации.

 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 



Община Троян
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар