Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Бракониерски набези по Вит

Бракониерски набези по Вит
ИАРА

На многобройни бракониерски набези се натъкнаха контролните органи по поречието на река Вит от луковитското село Бежаново до тетевенското село Рибарица. Залагат сe мрежи, серкмета, парашути, цапала, радари като се ловят най-вече маломерни рибки. Те не стават за консумация, но все пак нарушителите намират за тях пазари. В същия район работят бракониерски депа, които зареждат с незаконна риба ресторанти в Тетевен и курортното селище Рибарица,

Според шефът на Агенцията по рибарство и аквакултури в Ловеч д-р Йордан Найденов вълната от бракониерски набези била резултат от рязкото понижение на нивото на реката. Вследствие на маловодието, заради голямото засушаване рибите били в стрес, а острият глад за кислород притъпявал естествения им инстинкт за самосъхранение. Той ги изкарвал на повърхността, където ставали лесна плячка на престъпни риболовци.

Само през юли екипи на агенцията от София, МВР-Ловеч и Областната дирекция по безопасност на храните са събрали от местните бракониери над 12 000 лв., а актовете наброяват 25.

 

___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 

 



Източник: Труд
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар