Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Заловиха двама избягали престъпници от затвора в Ловеч след гонка из Търговищко

Двамата затворници бяха обявени за общодържавно издирване, закопчани са в село Миладиновци

Заловиха двама избягали престъпници от затвора в Ловеч след гонка из Търговищко

Полицията залови двама избягали затворници от затвора в Ловеч след преследване от полицията в област Търговище. Това станало след истински екшън – гонка из няколко села и криене по горите, предаде "Дарик".

Сигналът за избягалите затворници е бил подаден от Областната дирекция на МВР в Ловеч. Бегълците били от търговищкото село Голямо Ново. Единият изтърпявал наказание по влязла в сила присъда за блудство с непълнолетен, а другият - за извършени множество кражби.

След като били обявени за общодържавно издирване, веднага било организирано непрекъснато наблюдение на домовете им в село Голямо Ново. В хода на разследването било установено че бегълците се придвижват с лек автомобил "Форд Ескорт".

Колата била засечена вчера около 2.00 часа сутринта в близост до село Ломци, община Попово. Затворниците не се подчинили на подадения от полицията стоп-сигнал и се отправили в посока село Благоево, Разградско. Заедно с колегите си от Разград полицаите от Търговище предприели заградителни мерки. По време на преследването "Фордът" напуснал пътя и навлязъл в нива, а двамата бегълци успели да се укрият в гориста местност.

Въпреки предприетите мерки за засилено полицейско присъствие в населените места, където е можело да отидат издирваните, те били засечени едва в късния следобед в село Миладиновци, където полицаите успели най-накрая да ги закопчаят.

Установено е още, че по време на бягството си двамата затворници са извършили множество кражби на гориво, акумулатори и други вещи от различни моторни превозни средства, паркирани в различни населени места в общините Търговище, Попово и Преслав.

Случаят е докладван в Районна прокуратура - Търговище. По-късно днес двамата ще бъдат конвоирани до затвора в Ловеч.

 << Sever.bg във Facebook >>

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар