Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Ловешкият кмет посети АГ отделението

Той връчи куп подаръци на три млади майки и техните деца

Ловешкият кмет посети АГ отделението
Община Ловеч

Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев посети днес акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ "Проф. д-р П. Стоянов”. Той отиде там с куп подаръци. Даровете получиха три млади майки и техните деца.

Комплект спално бельо и цветя първа получи Габи от угърчинското село Кирчево, чийто син Радослав е първото бебе, родено в болницата в Ловеч през 2014 г. Юнакът тежи 2,9 кг, висок е 49 см. Проплакал е на 1 януари в 5.05 ч, съобщиха от Общината.

Съименник на първото бебе на новата година е последното родено през 2013 г. То е момиченце и носи името Радослава. Тя дойде на бял свят на 30 декември в 16.05 ч. Мерките й са 3,1 кг и 50 см. Тя е второ дете в семейството, сподели майка й Детелина от тетевенското село Галата.

Пак на 30 декември - в 14.25 ч., се ражда първата рожба на Яница от ловешкото село Славяни. Малкият Владимир тежи 3,5 кг и е висок 51 см. Младата майка се зарече пред кмета и екипа на отделението да се върне скоро тук, за да роди момиченце.

По традиция кметът връчи новогодишни подаръци и на АГ отделението. В него през 2013 г. са се родили 225 деца, от които две двойки близнаци.

Ползотворна година, здраве и късмет пожела Казанджиев на младите майки и техните деца, както и на колектива на АГ-отделението и на цялата болница. Той пое ангажимент заедно с ръководството на болницата да обсъди начините за подобряване на условията за работа.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар