Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Община Ловеч с младо ръководство за един ден

6 ученици от средните училища управляваха Общината вчера

Община Ловеч с младо ръководство за един ден

17-годишната Тоника Георгиева  от Гимназията за чужди езици "Екзарх Йосиф Първи" беше Кмет за един ден на Ловеч. Вчера тя и нейни съученици се поставиха на мястото на общинските управници по идея на Общинския ученически съвет и сдружение "Екомисия 21 век” – Ловеч.

6 ученици от средните училища в община Ловеч участваха в инициативата "Млад кмет за един ден". Те бяха избрани с конкурс на 25 май т.г., показвайки знания относно самоуправлението и реализираните проекти в община Ловеч.

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова прие в кабинета си кандидатите и ги започна с основните си задължения. На нейното място седна Тоника Георгиева, която имаше възможност да приема граждани и да решава техните проблеми.

1713546

Заместник-кметове бяха Йоан Черкезов /ГЧЕ/ - 17г., Севделин Коларов /ПГМЕТ/ - 17 г., Пресияна Вълчева  /ГЧЕ/ - 17г., а Светла Данова от ПМГ беше председател на Общинския съвет. На стола на общинския секретар пък се настани за няколко часа Мирослава Ханева от СОУ "Св. Климент Охридски".

Учениците се справиха с решаването на текущи въпроси и обсъдиха външното хранене на детските градини, опазването на общинското имущество и др. В края на своя работен ден те поискаха учебните дни 26 и 27 май да бъдат с нормална продължителност на учебните часове, за да наваксат пропуснатите уроци от ваканцията.

 << Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар