Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Постъпилите пари от данъци са намалели в сравнение с миналата година

Понижението спрямо същия период на 2011-а се дължи основно на по-ниската събираемост на таксата за битови отпадъци

Постъпилите пари от данъци са намалели в сравнение с миналата година
Снимка: Булфото

Почти 300 000 лева са постъпленията в общинската хазна на Ловеч от началото на годината. Кметът Минчо Казанджиев съобщи, че в това число влизат и платени суми, които са били за предходни години. Внесените пари са с около 40 000 лева по-малко в сравнение с миналата година. Градоначалникът отбеляза, че сега ловчанлии са по-стриктни в плащането на данъците си за недвижими имоти. Значително са се увеличили и събраните суми за пътните превозни средства - 45 000 лева.

По-малкото постъпили средства през тази година се дължат основно на ниската събираемост на такса битови отпадъци, от която през тази година са постъпили с 54 000 лева по-малко, отколкото през миналата. Увеличение се наблюдава при туристическия и патентния данък.

От 1 март официално стартира кампанията по плащане на данък сгради, такса битови отпадъци и данъкът за превозните средства. Гражданите, които платят всичките си задължения по 30 април, ще могат да се ползват с 5% отстъпка. Плащането може да става в брой на касата в общината, с пощенски запис или по банков път на сметките, обявени в изпратенитъе съобщения за дължими такси и данъци.

_____________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg





Източник: дарик
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар