Вход | Регистрация

Ловеч 20°C

Работници от Русе почиват принудително

Работници от Русе почиват принудително
Getty Images/Guliver

Над 100 работници си останаха вкъщи заради наводненията в Русе, съобщи БГНЕС. Служители, работещи в района на Свободната безмитна зона в града не успяха да отидат на работа заради проливния дъжд.

Количеството на падналите валежи, които продължиха повече от 20 часа, е над 95 литра на квадратен метър.

Районът преди Свободна зона е наводнен от вчера и въпреки усилията на служителите на пожарната, водата все още не може да бъде изпомпена. Входът към тази част на града е напълно блокиран и работодателите на намиращите се там складове и фирми, взеха решение да върнат служителите си по домовете,  докато се освободи достъпа.

Близо две денонощия на мястото работят три моторни помпи - две на пожарната и една на община Русе, обясни началникът на областно управление "Пожарна безопасност и спасяване", комисар Димитър Павлов. Той увери, че те трябва да приключат работата си до края на деня и , че в момента в града и региона няма други критични и наводнени участъци.

Проблемът с бул. "Тутракан", където се намира Свободна зона, възниква при всеки дъжд. Общината има спечелен проект за рехабилитацията му, но поради обжалвания на обществените поръчки изпълнението на ремонта се бави.

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар