Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Съветът за развитие на Северозападен район заседава в Ловеч

Съветът за развитие на Северозападен район заседава в Ловеч
Снимка: Булфото

Днес областният управител на Ловеч, Ваня Събчева ще председателства второто заседание на Регионалния съвет за развитие и Регионалния координационен комитет към РСР на Северозападен район.

Заседанието ще се проведе в залата на Общински съвет Ловеч от 13:00 часа. В него ще участват и областните управители на Плевен, Видин, Враца и Монтана, както и представители на общините от петте области.

На форума ще бъде представен анализ на специфични характеристики на регионалното развитие и на държавната регионална политика /втори етап от проект "Разработване на социално-икономически анализ за нуждите на Оперативна програма за регионално развитие 2014-2020 г."/.

В дневния ред на заседанието е заложено още определяне на представители на РСР на СЗР в тематичните работни групи за разработване на програмите, които ще бъдат съфинансирани от фондовете на ЕС за периода 2014-2020 година.

Предвидено е и обсъждане и одобряване, както и определяне състава на специализираните комисии в областта на публичната инфраструктура, конкурентоспособността, развитието на човешките ресурси и околната среда, които да подпомагат дейността на РСР на СЗР.

На заседанието ще бъде представена още и кратка информация за операциите по оперативните програми, съфинансирани от фондовете на Европейския съюз на територията на Северозападен район.

___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар