Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Бала пое Литекс, Гриша Ганчев нападна "милиардерите" Лудогорец

Бала пое Литекс, Гриша Ганчев нападна "милиардерите" Лудогорец
Снимка: Bulfoto

Легендата от САЩ 94 Красимир Балъков официално пое днес Литекс като треньор. Бала бе представен на пресконференция, на която присъства и собственикът на клуба - Гриша Ганчев.

Колоритният бос освен че представи новия наставник, провокиран от журналистически въпрос се заяде и с "милиардерите" от Лудогорец.

Гриша бе помолен да коментира представянето на отбора от Разград и вместо това отговори: "Нас не ни интересува какво правят милиардерите, ние се мъчим с малкото, което имаме."

"От 96-та година съм тук, когато дойдох, имаше ей такива големи плъхове на базата. Много трудно ги печелим парите. Малко по малко гледаме да влагаме в базата. Нивата е дълга и от 20 години я ора."

"Гледам, че сте много възхитени какво се прави в Лудогорец. Нека те да изкарат на половината на моите години тук, и ние сме имали тази еуфория, и ние сме играли до март в Европа, но не сме казали, че кой знае какво сме направили", коментира още Ганчев.

Собственикът заяви също така, че повече няма да позволява нечестни удари срещу неговия отбор: "Призовавам да се спре с непозволените ъперкъти. Вероятно ме разбирате за какво говоря. Тази година ще вземем мерки."

По отношение бъдещето на отбора, Красимир Балъков даде повече информация. Той бе категоричен, че целта минимум е 3-то място в шампионата, а мисията е качествена работа с младите таланти:

"Много добре познавам футболистите на Литекс. Има 10-12 човека от школата. Едва ли има друг отбор с толкова млади и кадърни собствени играчи. Задачата ми е да продължа работата на своите предшественици. Целта е да се помогне за развитието на тези футболисти и да се направи силен отбор с помощта на няколко класни чужденци."

По отношение намаляването на броя на отборите в "А" група, Бала бе категоричен: "Още преди няколко години казах, че намаляване на отборите в А група ще е плюс. Виждате какви резултати постигна Лудогорец в Европа заради това, че играе само в дербита. Доволен съм от развитието на българския футбол, но това трябваше да стане по-рано."



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар