Вход | Регистрация

9-метрова елха грейна в Централ Мол

Запалените светлинки донесоха коледния дух

9-метрова елха грейна в Централ Мол
Височината на коледното дъърво е 9 метра
Снимка: Север.бг

Хиляди цветни светлинки бяха запалени тази вечер върху най-високата елха в града - 9 метра - в Централ МОЛ-Велико Търново под аплодисментите на деца и родители. И, въпреки, че Общинската елха се оказа с един метър по-ниска, градоначалникът на старата столица Даниел Панов не се разсърди, а уважи с присъствието си празника.

Около коледното дърво, подарък за всички великотърновци в навечерието на идващите празници, се завихри невероятно настроение от песни и танци, в които се забавляваха не само участниците, а и гостите на големия търговски център. Малчуганите изпитаха тръпката да застанат на сцената до каките и батковците от вокален състав "Нова музика" при НЧ "Напредък 1869" - Г. Оряховица, които с меките си и топли гласове и, разбира се - перфектно изпълнение, накараха присъстващите съвсем осезателно да почувстват коледния дух във въздуха наоколо.

"В тази програма участват по-малките изпълнители от състав "Нова музика". Заедно с нас е и балет "Грация", който също е към читалище "Напредък". И това е само началото на наситената ни откъм участия коледно-новогодишна програма.", повдигна малко завесата дългогодишният ръководител на вокалния състав Аделина Колева.

Онези пък, които носят у себе си чувството за ритъм, имаха възможността да го демонстрират, като подражаваха на изящните танцьори от балета - и на малките, и на големите. За магичното настроение допринесоха и изпълненията на певицата Рут Колева.

И, за да се почувства истински духът на празника, организаторите обещаха, че елхата няма да се гаси, а ще свети до след Нова година.

Междувременно, изненади няма да липсват. От 12-ти до 19-ти декември ще има кът, където децата ще пишат писма до Дядо Коледа, който лично ще дойде на 19-ти, за да приеме всичките желания и да ги изпълни до Коледа. 

На 20-ти отваря врати "работилница за коледни сладки", където в рамките на празниците до 28-ми декември вкл., децата ще могат сами да направят коледни сладки изненади за своите родители.

"Това ще са полуготови сладки, които те ще украсяват и оцветяват, както желят. После сладките творения ще минават през една импровизирана фурна, за да се изпече украсата отгоре и те да си ги отнесат у тях, опаковани в целофан, като подарък за родителите.", обясни идеята за провокацията към детското кулинарно творчество Силвия Чапарова от отдел "Маркетинг" към Централ Мол.

На 18-ти декември пък ще има коледен концерт на открито, организиран съвместно с Общината, в който  ще пеят известни и любими изпълнители на публиката от всички възрасти.

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар