Вход | Регистрация

Алекс Златева с приз от конкурс в Малта

Алекс Златева с приз от конкурс в Малта

С приз от участие в престижен международен конкурс се завърна една от талантливите млади разградски певици – похвалиха се от Музикална школа "Илия Бърнев" към читалище "Развитие 1869".

13-годишната Александра Златева получи покана за участие в EURO STARS–MALTA INTERNACIONAL SINGERS FESTIVAL след отличното си представяне на конкурса "Сребърна Янтра". Това е първи конкурс в чужбина на младата изпълнителка, тя го нарича "сбъдната мечта". Алекс разказва, че в Малта много са й харесали и хората, и природата, и обстановката. "Чувствахме се като звезди" – коментира тийнейджърката. Конкурсът, чиито организатор е Мартин Дегабриеле, от когото е получила поканата за участие Алекс, се е провел в столицата на Малта Валета в "City Theatre".

Над 120-те певци са оценявани от международно жури, като музикалните специалисти не са имали право на глас само за своите сънародници. В края на конкурса всеки от участниците е получил плик с оценките си и забележките на журит Във възрастова група 10-13 години изпълнението на Алекс на песента на Селин Дион "I Surrender” е оценено за втора награда, победителката е от домакините, тя е техният представител в "Детската Евровизия". Алекс благодари на вокалните си педагози Надежда Радославова и Адриан Маджаров, както и на спонсорите "Антибиотик" и "Амилум-България" за оказаната подкрепа.

Благодари и за невероятната подкрепа, която е получила от всички от отбора на "Сребърна Янтра" и на ръководителя на българската делегация Румяна Начева. След отличното си представяне в Малта Алекс вече се готви първо за изпитите за гимназия след 7 клас и за следващи конкурси във Варна и Горна Оряховица. 

източник: dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар