Вход | Регистрация

В Тетевен организират посрещане на пролетта

Тържеството ще се проведе в местността Боева могила

В Тетевен организират посрещане на пролетта
Снимка: Bulphoto

Тетевенци ще посрещнат настъпването на пролетта на 27 март в местността Боева могила, която се намира в подножието на живописния старопланински връх Червен (1221 м. надм. вис.). По традиция жителите на града организират празненството в последната неделя на месец март.

Тържеството започва в 11 часа и ще стартира с изпълнение на Градския духов оркестър, след което ще продължи с песните на Музикално – вокална група "Тетевен" и други формации, пресъздаващи певческото, инструменталното и танцувалното изкуство.

Местният спортен клуб по туристическо ориентиране "Вежен" е подготвил маршрут с дължина 2 км и 7 контролни точки за желаещите да опитат силите и съобразителността си. Парапланеристите от местната група пък се надяват атмосферните условия да са подходящи и да им позволят да направят демонстрационни полети от връх Червен, който предлага отлични условия за развитие на този спорт.

Програмата на празника включва и различни спортни и забавни игри за деца и родители. Традиционната проява е организирана от Община Тетевен, Туристическо дружество "Вежен" и Народно читалище "Съгласие".



Източник: Ловеч днес
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар