Вход | Регистрация

Дилма Русеф на гости на роднини в Габрово

Президентът на Бразилия ще посети страната ни на 5 и 6 октомври

Дилма Русеф на гости на роднини в Габрово

Президентът на Бразилия Дилма Русеф, която е с български корен от Габрово, ще посети страната ни на 5 и 6 октомври. Визитата й в България е по покана на президента Георги Първанов и премиера Бойко Борисов.

В двудневния си престой тя ще посети София и Габрово. В родния град на баща си Дилма Русеф ще се срещне със свои роднини и ще разгледа Архитектурно-етнографски комплекс "Етър".

Дилма Вана Русеф Линярес е родена в град Белу Оризонте, столица на бразилския щат Минас Жераис, през 1947 г. Дъщеря е на Петър Русев, който се заселва в Бразилия след Втората световна война.

Настоящият президент на най-развитата страна в Южна Америка е имала бурни младежки години, заради участието си в градскоto партизанско движение. Политическата й кариера започва през 70-те на миналия век в бразилския щат Риу Гранде ду Сул, където дълго време е министър на енергетиката.

Следват постовете й като федерален министър на мините и енергетиката и шеф на кабинета на държавния глава, след което печели президентските избори в Бразилия през 2010 г.



Източник: vesti.bg
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар