Вход | Регистрация

Колко "дълбок" е джобът за подаръци?

Колко "дълбок" е джобът за подаръци?
Снимка: iNews

Наближават Коледните и Новогодишните празници и пак започваме да се чудим какви подаръци за купим за любимите си хора. Чудим се и как да похарчим по-малко, защото парите все не стигат. Ако това ви успокоява, и европейците са започнали да се чудят - как и дали да намалят разходите за тазгодишните празнични изненади.

Примерно, повече от половината французи ще похарчат по-малко пари, отколкото година по-рано. 39% смятат, че ще изхарчат същата сума, както и миналата Коледа, а 6 на сто от гражданите могат да отделят повече средства за празника тази година. Това показва проучване.

Най-много средства французите ще отделят за децата и половинката. Вторият най-голям разход около празниците ще е коледната трапеза. 

Британците пък харчат най-много за коледни подаръци от всяка друга нация в Европа, но най-вероятно тази година ще потънат в дългове заради това.

Средният британец планира да похарчи 350 паунда за празнични подаръци, което е със 110 паунда повече от Франция и Люксембург.

Румънците дават около 33% от заплатата си за подаръци под елхата. Холандците дават само 1% от заплатата си за покупки за близките, но те взимат средна заплата от 2760 евро спрямо 619 евро в Румъния. 

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: БГНЕС
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар