Вход | Регистрация

Лабораторията на Историческия музей отвори врати за ден днес

Лабораторията на Историческия музей отвори врати за ден днес
Снимка: Север.бг

Всяка година на 18 май служителите на музеите и галериите по целия свят отбелязват своя професионален празник, който е и ден на приятелите на музеите. Инициативата отбелязва днес и Регионалния исторически музей във Велико Търново като обяви Ден на отворените врати в лабораторията за реставрация и консервация.

Лабораторията се намира в музея "Затвор", където преди е бил дворът на затвора. В лабораторията на музея се реставрират най-различни материали - археологически, исторически, етнографски. Експертите реставрират материали от органичен произход, неорганичен - метал, керамика, камък, или тъкани и дърво.

Като цяло лабораторията обслужва потребностите на музеите от региона, но се работи върху материали и на други музеи от страната.

Днес експертите приемаха в лабораториите си всички любопитни посетители и любезно обясняваха и отговаряха на многобройните им въпроси. Гостите можеха да проследят интересната работа на професионалистите в работните им помещения, оборудвани с микроскопи, камери, фини и най-разнообразни инструменти.

 

 

_____________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар