Вход | Регистрация

Монтират конструкцията на "Небесна разходка"

Монтират конструкцията на "Небесна разходка"

С монтиране на стоманени греди започна реализирането на един от най-зрелищните и атрактивни проекти в рамките на 34-та Европейска асамблея на студентите по архитектура (EASA).

С помощта на кран бяха монтирани металните греди, които са носещата конструкция на проекта "Небесна разходка".

Идеята на студентите по архитектура, участващи в Асамблеята, е да бъде създадено съоръжение, което излиза над линията на фасадите на сградите на ул. "Стефан Стамболов" и позволява на хората, които ще застанат на него да имат 180-градусова гледка. То ще позволи старият град, Боруна и Янтра да бъдат видени по начин, по който никой никога не ги е виждал. 

1348288

Платформата ще позволява влизането в нея само на един човек в най-предната й част и ще бъде обезопасена с парапет, висок над 1,2 м.

1348289

Продължава работата по други атрактивни проекти в старата столица на младите архитекти от цяла Европа. Пространството около Хуманитарна гимназия, под ж.п. пансиона, брега на река Янтра и Боруна са превърнати в ателиета и работилници на открито, които променят облика на града в позитивен аспект и създават зрелищни пространства за култура и почивка.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар