Вход | Регистрация

Не се заседявайте много, да не стареете бързо!

Не се заседявайте много, да не стареете бързо!
Снимка: Thinkstock/Guliver

Рецепти за дълголетие и подмладяване в интернет бол. Къде от къде по-практични, по-бързи и по-лесни.

Все ни казват какво да правим и ядем, какви разкрасителни процедури да правим, как да ходим сред природата или да държим в ума си само позитивни мисли.

Може ли обаче да има по-обикновен начин за по-дълъг живот?

Да знаете че има, установили са го шведски учени. Те доказали, че най-доброто средство за дълголетие е да стоим прави. Оказва се, че това удължавало теломерите - крайчетата на хромозомите, които защитават генетичния код, пише в. "Дейли телеграф".

Екипът установил, че продължителното заседяване скъсява теломерите, а това се свързва с преждевременно остаряване, болести, ранна смърт. Затова най-добрият начин да предпазим своята ДНК от остаряване, е да стоим далече от столовете и канапетата.

Спортът обаче няма значение за дължината на теломерите. Вярно е, че спортуващите в последно време се увеличават, но през другото време те са пак седящи. Така че няма голям ефект дори и голямата физическа активност.

Резултатите показват, че колкото по-малко време хората прекарвали седнали, толкова теломерите им били по-дълги, а оттам и шансовете им да живеят по-дълго.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: дарик
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар