Вход | Регистрация

Нов закон за цензурата на анимация в Русия

Нов закон за цензурата на анимация в Русия
Снимка: sxc.hu

След новината, че от руските телевизии ще цензурират и ще преместят излъчването на култовите анимации "Ну, погоди" и "Крокодилът Гена" в телевизионно време за възрастни, нов руски закон всява смут сред любителите на анимационни филми.

Според закона, който влиза в сила от днес, ръководството на руската телевизия '2х2' ще бъде задължено да цензурира американски анимационни филми като "Семейство Симпсън" и "Саут Парк", съобщи от телевизията.

Законът, който трябва да предпазва руските деца от "вредни информации за тяхното здраве и развитие", забранява показването в предавания за непълнолетни на сцени на насилие, на сексуални отношения и обидни думи, както и сцени, насърчаващи употребата на наркотици, алкохол и цигари.

А както любителите на анимацията знаем, в тези филми този тип поведение и думи присъстват.
Как точно ще става цензурирането? От телевизията споделят, че някои груби думи ще бъдат замаскирани със звуков сигнал, а неподходящите сцени ще бъдат заменени с черен екран и ироничен коментар отдолу.

Новият закон ще "ореже" анимацията "Семейство Симпсън", а предпочитаният от много хора сериал "Саут Парк" ще трябва да се излъва след 23:00ч.



Източник: Бгвести
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар