Вход | Регистрация

Обърнаха пирамида в парка за реклама!

Тя е в подкрепа на кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 година

Обърнаха пирамида в парка за реклама!
Снимка: дарик

Странен обект ще се появи скоро в парк "Марно поле” във Велико Търново.

Той ще бъде уникален павилион, изработен от екологични материали. Целта на съоръжението е да информира повече  граждани за кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 година.

Павилионът е част от реализацията на комуникационната стратегия на кандидатурата, която трябва да бъде още по-отворена към хората. Желанието на екипа, подготвящ кандидатурата е да провокира активността на великотърновци да предлагат свои идеи за събития, в подкрепа на града в надпреварата за престижната титла. Ще бъдат привлечени и доброволци, които ще се заемат с анимацията за деца, работилница, както и множество атракции, малки спектакли, изяви на артисти, които практикуват улични изкуства.

За направата на павилиона се използва изцяло дървен материал и стъкло.

Той представлява обърната с основата нагоре обемна пирамида. Състои се от 77 триъгълници и има седем повърхности.

"Числото седем не е избрано случайно”, обясни проектантът на съоръжението арх. Стефан Цонев. По думите му това е сбора на три плюс четири – числа-символи на духовното и материалното. Желаещи ще могат да се включат в облицовката на павилиона. За целта ще бъдат изрязани малки дървени шайби от дървени клони, на които гражданите ще могат да напишат своите идеи и предложения и да ги залепят на пирамидата.

Очаква се павилионът да бъде готов в началото на април. Ще остане в парка до октомври, когато ще стане ясно кой български град продължава в надпреварата за европейската титла.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар