Вход | Регистрация

Отлагат изложбата на пощенски гълъби заради студа

Мероприятието ще се състои, но все още не е конкретизирана датата

Отлагат изложбата на пощенски гълъби заради студа
Снимка: Булфото

Поради лошите метеорологични условия и ниските температури се отлагат изложбата и базарът на породисти гълъби, които трябваше да се състоят този уикенд в Севлиево. Новата дата, на която ще се проведе форумът, ще бъде уточнена допълнително. Организаторите се извиняват на всички, които са включили в плановете си посещение на мероприятието.

Първоначално бе предвидено изложението да се проведе в спортната зала "Дан Колов", а заявки се приемаха до края на месец януари. Беше определена и такса в размер на три лева за участието на всяка птица. Регламентът позволяваше на всеки да участва с неограничен брой гълъби, стига те да имат поставени стандартните за породата си пръстени, да са обезпаразитени и да са в добро здравословно състояние.

Структурата на изложбата и базара се запазва, въпреки отлагането им. В първия ден ще се проведе оценяване на птиците, след което вратите на експозицията ще бъдат отворени за посетители. Програмата ще завърши с празненство и награждаване. На втория ден ще бъде открит традиционният базар за пощенски гълъби и други екзотични животни, който ще се състои на обичайното си място - битака в град Севлиево.

______________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар