Вход | Регистрация

Представят Враца на международна сцена

Представят Враца на международна сцена

Още в първите дни на годината името на град Враца ще бъде достойно вписано в афиша на един от най- големите фестивали за изкуство "Muscat Festival" в Оман. Театрална група ТЕМП към Младежки дом - Враца ще вземе участие в ежегодния фестивал за изкуства Muscat Festival в Оман. Това е двадесетото юбилейно международно турне на групата, избрана след почти едногодишна селекция.

Младите театрали от Враца ще представят своето творчество и страната ни със зрелищния си огнен спектакъл "Криле в огъня" и още два нови огнено-светлинни спектакъла. В рамките на фестивала врачанската група ще има 24 представления - 12 в Amerat Park и 12 в Naseem Gardens.
По време на участието в Оман група ТЕМП ще има възможност да договори и младежки групи, който след няколко месеца / от 16 до 21 юни ще вземат участие в 17-тото издание на емблематичния за града ни Международен младежки театрален фестивал ВРЕМЕ.

"Muscat Festival" се организира под личния патронаж на Султана на Оман - Кабус бен Саид, и е най-голямото ежегодно събитие по рода си в азиатската държава. Още от самото създаване на фестивала, през 1998 година, той доказва, че е нещо повече от културно и артистично събитие. През годините "Muscat Festival" се превръща в съвкупност от различни цивилизации, цветове и светове. В рамките на един месец екзотичната столица оживява и творци от различни националности представят своето творчество на две открити сцени - Amerat Park and Naseem Gardens. Фестивалът събира на едно място артисти и зрители, наброяващи над 2,5 млн. души.
Тазгодишното издание ще се проведе от 19 януари до 13 февруари в столицата на Оман - Маскат.

източник:dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар