Вход | Регистрация

Призът на изложението „Културен туризъм“ спечели Община Бургас

Победителите в конкурса „ВиноБалканика“ и МФФ „На източния бряг на Европа“ също получиха своите награди на официална церемония по закриването на форума „Културен туризъм“

Призът на изложението „Културен туризъм“ спечели Община Бургас

С официално връчване на наградите приключи IX Международно туристическо изложение "Културен туризъм” Велико Търново 2012. Церемонията се проведе на 21 април 2012 година в Интерхотел Велико Търново. Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, заместникът му Иво Маринов и кметът на Общината Даниел Панов връчиха награди на най-добре представилите се на форума.

Призът на изложението за динамично развитие на дестинация на културния туризъм получи от министър Делян Добрев Община Бургас. Наградата бе присъдена за утвърдена цялостна визия за урбанистично развитие, ориентирано към повишаване привлекателността на туристите, за създаването на единен туристически информационен портал на Община Бургас и за цялостна политика за развитие на съвременни културни събития, привличащи посетителски интерес.

Наградата е реплика с позлата на бронзов пандантив с грифон, открит от археолога Мирко Робов по време на разкопки през 2008 г. в участъка пред църква № 14 на хълма Трапезица.

Наградата на изложението за представяне на нов продукт в културния туризъм бе присъдена на Община Стара Загора. Кметът на Велико Търново Даниел Панов връчи награди за партньорство в представянето и популяризирането на културно-историческо наследство на Община Смолян и Община Чепеларе, на Община Плевен и ХГ "Илия Бежков”, на НИМ и Мото Пфое. 

За оригинален експозиционен щанд бе отличена Община Пловдив, а призът за нови идеи при представянето на туристическа дестинация получи Община Враца. За съхраняване и популяризиране на традиционните български занаяти награда получи Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите (АРИЗ), а тазгодишната награда на БХРА бе присъдена на "Рока България” АД за утвърждаване на изложбената зала "Експо Баня София”, като алтернативно културно пространство в столицата.

За представянето на музей на Международно туристическо изложение "Културен туризъм” бе награден Историческия музей в Правец, който в дните на борсата показа изложба с подаръци на Тодор Живков, получавани в качеството му на държавен глава.

За успешно първо участие в изложението бяха отличени общините Павликени и Малко Търново. Носител на наградата "Асеневци” на Асоциация на Българските туроператори и туристически агенции за цялостен принос за популяризиране на културно-историческото наследство на България и съхраняване на българската историческа памет стана "Травел ТВ”.

За трети път в рамките на изложение "Културен туризъм” бе присъдена наградата за личност с принос в развитието на културния туризъм. Неин носител стана художникът Бисерка Огнянова, която е проектирала и осъществила над 250 национални и международни изложения на България, в областта на туризма.

На официалното закриване на IX Международно туристическо изложение "Културен туризъм” бяха връчени и медалите на конкурса "ВиноБалканика 2012",  организирано за втора поредна година от Съюза на енолозите в България, както и наградите от осмото издание на Международния филмов фестивал "На източния бряг на Европа”. 

___________________________________________________________________________

 

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар