Вход | Регистрация

Русенски университет обяви конкурс за дизайн

Русенски университет обяви конкурс за дизайн

Традиция за катедра "Промишлен дизайн" към Русенския университет е да организира конкурс, в който могат да участват както ученици от всички средни училища в България, така и вече завършили средното си образование младежи. Целта на конкурса е да се представят дизайнерски проекти с авторски гледни точки при решаването на актуален проблем. Темата тази година е: "Проектиране и изработване на обемно материално изображение на кана за чай, с вместимост от 1,5L". Участието е индивидуално, като всеки участник може да представи по една разработка. Представят се графичен модел - скици, схеми, чертежи и др. графични материали, и обемно-материално изображение (макет) на идейното предложение. Няма ограничение за изобразителните техники, приложени при изпълнение на графичната разработка (молив, креда, въглен, сангин, пастел, фулмастри, маркери, аерограф и др.) и за вида на материала, от който се изгражда обемното материално изображение.

Все пак макетът трябва да се изпълни от подходящи материали (хартия, пластилин, полимерна глина, пенопласт и др.), с които най-точно би могла да се възпроизведе и презентира идеята на автора. Право на участие имат всички млади творци с интереси в различните области на дизайна, или хора, които имат отношение към проблемите му. Оценяването на разработките ще се извърши от комисия от преподавателите в катедра "Промишлен дизайн" на Русенския университет "Ангел Кънчев". Членовете й ще присъдят по две оценки по шестобалната система, съответно за графичната и за материалната разработка. Особеност на конкурса е, че получилите положителна оценка и класирани разработки могат да участват в кандидатстудентската кампания за специалност "Промишлен дизайн".

По желание на участниците в конкурса, резултатите им могат да бъдат признати като оценки от предварителни изпити по рисуване и моделиране за кандидатстване в специалност "Промишлен дизайн" през 2017 г. в Русенския университет. Крайният срок за предаване на разработките е до 16 часа на 05.05.2017 г. (петък) на място (в катедрата) или по пощата, на адрес: 7017 Русе, ул."Студентска" 8, Русенски университет "А. Кънчев", корпус 16, ет.2, стая 201. Изключително важно е в предадените материали за конкурса, ясно да се посочат името на участника, адрес, телефон или e-mail за контакт.

източник:dariknews.bg/



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар