Вход | Регистрация

Топ 5 "Кокошкари" - месец април

Топ 5 "Кокошкари" - месец април
Снимка: sxc.hu

Кокошкарските ни истории през месец април обобщават най-нелепите престъпления, с които МВР пълни бюлетина си. Прави изключително добро впечатление, че голяма част от случаите са вече разрешени и кокошкарите, престъпили закона, търпят последствия. Мъчно обаче ни става, и страшно, защото престъпното мислене на подрастващи и младежи е все така на високо ниво.

 

5. Очи пълни, ръце празни

Два бута по еленски отклониха от правия път 18-годишен младеж от Елена. Той бил неустоимо примамен от висящите под стряхата на местна къща мезета и ги присвоил в периода 26-27.04.2012 г. 

Начинаещият кокошкар обаче не прикрил качествено следите си и само за броени часове служители от РУП – Елена установяват кой е и го задържат. Той дори не успял да вкуси от еленския деликатес и доброволно предал двата непокътнати бута на собственика им.


4. С мисъл за идното поколение

80 пакета памперси и около 120 пакета мокри кърпички задигнал от пригоден за склад фургон неизвестен извършител в Габрово. Той без притеснение разбил катинара на фургона и за времето от 22.30 ч. на 21.04.2012 г. до 09.00 ч. на 22.04.2012 г. изнесъл каквото можал от него.

Щетите са на стойност около 1600 лева, а с откраднатото количество извършителят не само ще натрупа печалба от продажбата на бебешките консумативи, но и може да отгледа едно-две деца.

 
3. Когато котката я няма, мишките лудуват

Леките коли на девет собственици бяха разбити за една нощ във Велико Търново на 14 срещу 15 април. Три мерцедеса, два хюндая, ауди, БМВ, пежо и сузуки осъмнаха със строшени предни стъкла и липсващи разнообразни вещи.

Наглото деяние се извършва в момент, когато служителите на полицията в старата столица са били ангажирани с охраната на празнични мероприятия в града. Така крадците са имали пълна свобода на действие и дори си позволили да разбият дървените врати на седем подземни гаража на бул. "България", спокойни, че в тази част на града е "чисто".


2. Глад мори държавна служителка

Държавна служителка от Кнежа е задържана с подкуп от 320 лв. Действалите по сигнал служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" и разследващ полицай от ОД на МВР - Плевен са заловили възползващата се от положението си жена на 12 април, след като претърсили офиса й и намерили банкнотите.

Интересно е, че корумпираната дама поискала подкуп в размер 440 лв., но в крайна сметка се задоволила с по-малката сума. Парите са поискани от собственик на животновъдна ферма в община Кнежа, за да не му бъде взета проба сурово мляко за удължаване на категоризацията на млекодобивното стопанство.

Госпожата е 47-годишна и е задържана със заповед за 24 часа по обвинение в длъжностно престъпление. Неочакван ще й се е сторил този обрат на служителката, но дано си вземе поука. Добитъкът от глад мре по селата и едва събира дажба за мляко, а г-жа властимащата преяжда с банкноти.


1. Среднощна гонка по червенобрежки

Холивудски /или боливудски/ екшън се разигра на пътя от село Радомирци за село Рупци, Плевенска област, към 22,30 ч. на 14 април. Среднощна гонка си спретнаха полицейски инспектори от Червен бряг и трима младежи от Рупци, които си позволили да не спрат на подадения от полицаите набор от предупредителни знаци.

И как иначе, след като в багажника на колата им били складирани моторен трион, GSM апарат и около един куб. метър дърва без маркировка. Шофьорът на провинените не просто не спрял пред блюстителите на реда, ами продължил с пълна газ напред и блъснал патрулката. След причинената щета водачът кокошкар буквално хванал къра и зарязал със спътниците си колата в една нива.

Не трябвало много време на властите да разкрият кой е наглият шофьор и неговите авери и да ги привикат в управлението.


___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар