Вход | Регистрация

Усмихвайте се, особено днес!

Световния ден на усмивката отбелязваме днес

Усмихвайте се, особено днес!
Снимка: sxc.hu

"Докато се ухилиш, вземеш че се озъбиш", е казал някой незнаен мислител, изхождайки от превратностите на живота. Тази констатация обаче не трябва да бъде пречка за добронамерената и искрена усмивка, която отваря почти всички врати. Особено днес, в Деня на усмивката, празнуван всеки първи петък от октомври в различни точки по света от 1999 г. насам.

Световният ден на усмивката е определен от американския художник Харви Бел. Той е създател и на най-популярното изображение, израз на добро настроение - жълтото усмихнато кръгче, послужило за основа на днешните емотикони.

Прототипът е създаден през далечната 1963 г., когато Бел измисля приветливото личице по поръчка на една застрахователна компания, която търсила начин да разведри служителите и клиентите си. Застрахователите носели символичния знак под формата на значка върху дрехите си, като по този начин се вдъхновявали да посрещат клиентите на компанията с усмивка на уста.

Дали е била успешна тази фирмена стратегия, не знаем, но е по-важно да се отбележи, че Денят на усмивката не е избран случайно за началото на октомври. Всички сме усещали върху себе си вълните на апатия, известни като есенна депресия/умора, породени от намаляващата сила на слънчевите лъчи. Именно за защита от тази умора Бел избира ден, в който всички да се усмихват и да правят добро.

Вдъхновени от тази инициатива, зъболекарите в някои страни, сред които и България, провеждат Ден за безплатен преглед, в който да се погрижите за усмивката си. Така че, честит празник и на зъболекарите, които се явяват един вид пазители на доброто настроение!

Усмихвайте се, защото въпреки че това води до появата на бръчки, всъщност ви прави да изглеждате по-млади, и по-симпатични, и по-желани за комуникация от всякакъв вид. Усмихвайте се и ще ви се отвърне със същото (в повечето случаи)!

 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар