Вход | Регистрация

Феерията на световното цирково изкуство

Най-красивите, очарователни и магически представители на номера под купола

Феерията на световното цирково изкуство
cirquedusoleil

Често към цирковото шоу се отнасят хладно, смятайки го за празно и жестоко. Но в действителност това е изкуство, което изисква от артистите истинско майсторство и открива простор за най-смелите фантазии.

Само преди дни, по повод Международния ден на цирка, който се отбелязва всяка година в третата събота на април, се събраха най-добрите циркови трупи. Те увличат зрителите в приказен свят така, както никой друг.

Цирк "Du Soleil

Канадският "Цирк Слънце" изведе жанра на ново ниво. Мистични сюжети, умопомрачителни костюми, невероятни акробатически номера и най-добрата музика в света. Впечатляват се дори и тези, които не обиучат цирка.

1257890

1257889

Китайските циркове

В Китай се намира най-древната циркова трупа в света. Известна е с огромната си работоспособност и невероятни номера, които не може да повтори нито един цирк в света. Техните представления са винаги на границата на човешките възможности.

1257894

1257885

Цирк "Майка Африка"

Тяхната реклама гласи: "Влезте в шапитото – и ще ви поразим. Ще ви изумим. Ще се въртите в креслата си и ще се държите за сърцето. Ние ще ви заставим да се смеете. Очаква ви невероятна тръпка и никога няма да забравите нашите представления." Това е цирк на чувствата, на животинската енергия и неразбираемата за нас, европейците, радост от живота – нима може да бъде по-скромно?

1257891

1257898

Цирк "Оз"

Основателите на цирк "Оз" са създали съвършено нов стил: представления с елементи на рокендрол, популярен театър и сатира. Те се стремят да направят своето шоу смешно, дръзко и зрелищно и най-главното – не се приемат твърде на сериозно. И това им се удава – представленията им са изпълнени с жива музика (нерядко артистите играят сами, увличайки в процеса и зрителите) и със запомнящи се (понякога твърде сериозни) шеги.

1257888

1257886

Американски цирк Ringling Brothers And Barnum & Bailey

Циркът е влязъл в организацията с американски размах. Зрителите могат да наблюдават едновременно семейни атракции, демонстрирани на три манежа. Те могат не само да преминават от площадка на площадка по време на представленията, но и, ако пристигнат по-рано, могат да погалят животните и да наблюдават как артристите се подготвят в гримьорните.

1257895

1257896

Цирк Invisible

"Невидимият цирк" от Жан-Батист Тери и Виктория Чаплин. Да, дъщерята на самия Чаплин. Заедно със съпруга си те са част от трупата. Циркът оправдава името си, той е невидим и тайнствен, с приказни костюми и богати традиции.

1257893

сНежно шоу на Слава Полунин

Вълшебна приказка, която разказва любимия на зрителите Слава Полунин. За някои това шоу е лирически спомен от детството, за други – пронизителен разказ за самотата. "Това е сън. Дълбок, сладък сън за снежна приказка. В края на краищата навалелият сняг е бял, пухкав и дебел, напълни цялата сцена, целия етаж, седалките на публиката и самите зрители. Всички зрители седяха точно в пухкави преспи! ".

1257897

1257892

Още снимки на спиращи дъха номера може да разгледате във фейсбук галерия.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар