Вход | Регистрация

Фестивалът на меда започва на 20 март

Янко Янков: По това време на годината медът не трябва да е течен

Фестивалът на меда започва на 20 март

  За 12-и път в Добрич ще се проведе Фестивал на меда. Това съобщи Янко Янков, организатор на проявата в рамките на проведената пресконференция в Областна администрация. Янков изказа благодарност от свое име и от името на пчеларите, които участват във фестивала, към Областния управител и Община град Добрич за съдействието, което производителите на пчелен мед и продукти получават.

  Пролетното издание започва от понеделник – 20 март, и ще продължи до 29.03.2017 г., каза Янков. Жителите и гостите на Добрич ще могат отново да дегустират и да си купят натурални пчелни продукти с гарантирано качество, увери Янков. Той посочи, че по това време на годината един от сигурните признаци за това дали медът е без примеси, показателен факт е неговата консистенция.

  "Медът не трябва да е течен, както е в магазините на търговските вериги. Течното му състояние се постига с царевична меласа, която е отпадъчен продукт от други хранителни производства, но намалява качеството на меда. Аз като организатор на фестивала, както и пчеларите - изложители, гарантираме именно това – качествени натурални пчелни продукти" – посочи Янков и покани всички да посетят щандовете на четиримата производители, които ще участват в 12-ото издание на фестивала на меда в Добрич.
 
  източник: dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар