Вход | Регистрация

Шуменският университет отбеляза патронния си празник

Шуменският университет отбеляза патронния си празник

Шуменският университет "Епископ Константин Преславски” отбеляза патронния си празник. Тържеството започна с поднасяне на цветя на признателност от академичната общност пред Паметника-свитък. 

Нека на този ден да почетем святото дело на нашия патрон Епископ Константин Преславски, неговия исторически принос в просветлението и образованието на нашия народ. 
Приветствам Ви за всеотдайността и търпението да приобщавате към науката, духовността и културата всяко идно поколение и да пазите пламъка на първоучителя, каза в словото си ректорът проф. д.и.н. Георги Колев.

Той удостои със званието Почетен професор на Шуменския университет доц. д-р Стоян Танев за съществения си принос за издигане, утвърждаване и популяризиране на името на университета.

"За мен е чест да бъда удостоен с това звание. Благодаря на колегите от катедрата по история и археология и от Факултета по хуманитарни науки и на ректорското ръководство, че оценихте моя скромен принос за развитието на катедрата", каза той.  

По време на церемонията бяха връчени Наградите на ректора за 2016 г. Специалната награда получи Научният център "Преславска книжовна школа” по случай 40 години от създаването си. Прие я ръководителят й проф. д-р Веселин Панайотов. 

Наградата на ректора за 2016 г. за преподавател получи проф. д.физ. н. Диана Кюркчиева от Факултета по природни науки. 

Наградата на ректора за 2016 г. за студент е за арт група "СХМЕЯ” от Педагогическия факултет.
 Наградата на Академическия съвет – за Сунай Алиев, I курс магистърска програма Информатика – Софтуерно инженерство, от Факултета по математика и информатика. Денят на Университета продължи със спортен празник - демонстрации на бойни изкуства, състезания по футбол, баскетбол, волейбол, дартс и теглене на въже, забавни щафети, народни танци. Организатор на атрактивните състезания бе катедрата "Теория и методика на физическото възпитание и спорт" към Педагогическия факултет и студентите от II курс, специалност "Педагогика на обучението по физическо възпитаниe". 

източник: dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар