Вход | Регистрация

Лято на две гуми за 50 деца в неравностойно положение!

Велоателие, производител на велосипеди и дряновско сдружение търсят стари колелета, които да превърнат в мечтан велосипед

Лято на две гуми за 50 деца в неравностойно положение!
1bike

Велосипеди за 50 деца в неравностойно положение от Дряново набавят младежи чрез кампанията "Колело за смет, за дете велосипед!". Добротворците в лицето на 1bike, Drag Bicycles и Сдружение МОГА Дряново, които са и страстни почитатели на велосипедите, започват благотворителна кампания, с която да направят мечтан подарък на дете в нужда в Деня на детето – 1 юни.

Александър Македонски, един от създателите на единственото у нас велоателие за цялостно преобразяване на велосипеди 1bike, сподели за Север.бг, че идеята за кампанията идва спонтанно след желание на техен познат да възстанови свое старо колело, което после да подари на някое дете.

Всеки може да се включи в инициативата, като дари своето ненужно вече колело или пък велосипедни части до 1 юни. Необходимите колелета са за деца между 8 и 18 години. Организаторите уверяват, че не се боят от работа и ще сглобят, ремонтират, пребоядисат, изрисуват и съответно предадат на представител на социалните служби в Дряново обновените возила.

"Защото велосипедът възнаграждава усилията и дава смелост. Той ще им покаже, че няма непреодолими пречки. И защото всяко дете заслужава своите съкровени първи мигове с велосипед и дълго лято на две гуми.”, така обясняват своето желание за подкрепа организаторите на кампанията.

 Повече информация как да допринесете и вие за щастието на някое дете, вижте тук.

<< Sever.bg във Facebook >> 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар