Вход | Регистрация

1500 лева глоба за стрелба по куче

1500 лева глоба за стрелба по куче
Снимка: Булфото

Русенският съд осъди жител на село Мечка да заплати 1500 лева обезщетение на собственици на домашно куче за проявена жестокост към животното.

Случаят излязъл наяве, след като възмутените стопани на кучето подали сигнал в полицията през април миналата година. Те уведомили органите на реда, че съседът им прострелял с въздушна пушка техния домашен любимец. Семейство Борисови били много привързани към малкото си кученце Белчо, което само дошло в двора им и те започнали да се грижат за него. Регистрирали го, поставили му чип и се снабдили с необходимите документи.

Със съседа си поддържали добри отношения до инцидента. В този ден той грабнал пушката, защото майка му се оплакала, че улични кучета са влезли в двора и са стъпкали посевите. Мъжът се ядосал и започнал да гърми по бездомните четириноги. Оцелил и домашното куче на Борисови.

На животното била направена операция, но и след нея то се движело трудно, често губело равновесие и падало. Заради проявената жестокост към животно магистратите от Русе решиха да глобят мъжа. Те не му наложиха по-тежко наказание заради чистото му съдебно минало. Пушката е отнета в полза на държавата, тъй като се оказало, че не е регистрирана.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: dunavmost.bg
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар