Вход | Регистрация

Албум за Русе и кристална статуетка подариха ученици на областния управител

Стефко Бурджиев се срещна с възпитаници на ПГТ "Иван П. Павлов", на които представи основните акценти в раздел "Туризъм" от стратегията за развитие на областта

Албум за Русе и кристална статуетка подариха ученици на областния управител

Днес възпитаници на Професионална гимназия по туризъм "Иван П. Павлов" подариха на областния управител Стефко Бурджиев изработен от тях албум със снимки за културни и исторически забележителности на Русе.

Учениците от клуб "Моят роден град" връчиха на губернатора и кристална статуетка, изобразяваща единица, с пожеланието Русе да се превърне в най-привлекателния туристически център в България.

По време на срещата, г-н Бурджиев запозна учениците /предимно от осми клас/ със структурата на областната администрация и с функциите на областния управител. Той задоволи интереса на младежите и в областта на държавната политика по отношение на туризма. Бурджиев им представи основните акценти в раздел "Туризъм" от Областната стратегия за развитие. Той беше категоричен, че именно младите хора са един от ключовите фактори за превръщането на града в привлекателна туристическа дестинация и пое ангажимент да съдейства гимназията да се сдобие с микробус или автобус за практическите упражнения на изучаващите екскурзоводство.

В края на срещата младежите получиха по един диск с филм за област Русе, а директорът на училището Ренета Вълева и ръководителят на клуба г-жа Петрова получиха мултимедийни албуми за града.

Клубът "Моят роден град” е създаден по проект "Успех”, който е част от Програмата "Да направим училището привлекателно за младите хора”. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на оперативната програма "Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на ЕС.





 

__________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар