Вход | Регистрация

50 години детска градина в с. Милковица

Весел празник си направиха децата от детската градина в гулянското село Милковица. Поводът бе 50-тата годишнина на учебното заведение.

С богата програма от песни, танци и стихове малчуганите създадоха чудна празнична атмосфера в салона. Момчетата и момичетата от всички групи се представиха с атрактивни латино танци, рап-парчета и български фолклорни изпълнения на танцов състав "Милковчанчета”.

Бъдещите първокласници получиха и свидетелствата си за завършена подготвителна група на тържествена церемония. Кулминацията на празника беше момента с разрязването на тортата. С много вълнение децата и колективът духнаха свещичките, с пожеланието, въпреки демографския срив, в Милковица да има  детска градина и броят на децата в нея да расте, колективът да продължава да работи все така с любов, много дръзновение, ентусиазъм и вдъхновение.

ЦДГ "Детска радост” с. Милковица съществува от 1963 година. Открита е на 1 септември в сградата на началното училище. По-късно е разширена, а в последствие и преместена в самостоятелна сграда, тъй като броя на децата непрекъснато растял.  През годините се утвърждава като едно от водещите детски заведения в общината с редица успехи и участия в местни и национални форуми, конкурси и изложби, което е доказателство за добрата работа на ръководството и колектива и отличната подготовка, която получават децата.

Вече 13 години директор е Лили Отравова. Към момента колектива включва 4 души педагогически и 4 непедагогически персонал, а броят на децата е 35. 

Сградата на ЦДГ "Детска радост” с. Милковица бе изцяло ремонтирана през последните година със средства от общинския бюджет. Подменена е дограмата, обновени са занималните, изградени са нови санитарни помещения и локална парна инсталация. Като цяло материалната база осигурява на децата условията и комфорта, от които се нуждаят.

Децата получиха още много подаръци, които ще подобрят условията и материалната база. Кметството подари подови настилки, местният лекар – микровълнова фурна, а местна фирма дари щори за занималнята.

<<Sever.bg във Facebook>>







Източник: Община Гулянци
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар