Вход | Регистрация

Училището в Милковица вече е с обновена площадка

ОУ "Христо Ботев" в село Милковица, община Гулянци, посрещна новата учебна година с напълно обновена спортна площадка, благодарение на дарителската акция "Милковчани за Милковица", от която бяха събрани 3 300 лева.

Ремонтните работи продължиха пет месеца и приключиха в края на август. Децата от селото се радват на кът за игри и отдих - с оформена площадка, монтирана тенис маса, детски уреди и пейки; мултифункционално игрище на изкуствена трева, което може да бъде използвано като волейболно, баскетболно и игрище за тенис на корт; очертано хандбалното игрище и боядисани спортни съоръжения и ограда.

Идеята за акцията е на Галя Цанева, Вероника Цветанова и Ивайло Цанев, които решават, че не е нужно да чакат някой от някъде да направи нещо за родните им село и училище, а могат да впрегнат дружни сили и да го направят заедно. Знаейки, че спортното игрище в училището се нуждае от ремонт те разкриват банкова сметка за дарения и организират благотворителна вечер под надслов "Милковчани за Милковица” на 15 септември миналата година.

Вечерта преминава при изключителен успех. Участват певческите колективи при пенсионерския клуб и училището, организиран е благотворителен търг с атрактивни експонати. В търга са разиграни оригинални футболни фланелки на известни испански футболисти, изпратени като дарение от Димчо Пиличев, който е от Милковица, но от години е домакин на "Атлетико" - Мадрид. Милковчани наддават още за осветени икони от Кръстова гора и други манастири, изпратени им от монаси, също техни съселяни. Сред атракциите на вечерта е и кулинарна изложба, в която сръчните домакини демонстрират уменията си. В края на вечерта става ясно, че събраната сума е 3 287 лева.

1052828

Реално ремонтът стартира през април тази година. Община Гулянци осигурява баластра и цимент, както и необходимите машини и техника, Кметство Милковица изпраща работници, в дейностите се включват и доброволци от селото, дори децата са запалени и ентусиазирани и помагат с каквото могат.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар