Вход | Регистрация

Млади балетисти от страната се учат от професионалисти в Балкана

Балетната академия в Марян ще се води от педагози и примабалерини от Софийската опера и балет

Млади балетисти от страната се учат от професионалисти в Балкана

Балетна академия – Марян ще приеме млади таланти в едноименното балканско село за пета поредна година. Академията се организира от професионални преподаватели по балет, които ще обучават деца от Бургас, Варна, София, Велико Търново, Горна Оряховица, Димитровград, Елена, Шумен, Пловдив, Русе и Италия в периода 8 до 22 август.

Нейни основни цели са да обучава млади българи от цялата страна в изкуството на класическия балет, давайки им възможност да танцуват редом до най-изявените родни балетисти. В същото време по време на обучението децата опознават Балкана и възрожденската история в Еленския край.

Академията авършва с три балетни концерта: един в село Марян, един в град Елена и един във Велико Търново. Концертът включва съвместни изпълнения на децата, участвали в академията и тези на професионалните балетни артисти-гости на академията.

Преподователи в академията тази година са:

Класически балет: Д-р Диляна Никифорова – примабалерина на Софийската Опера и Балет, Дарина Бедева - примабалерина на Софийската Опера и Балет, Капка Роглева – балетен педагог и примабалерина на Бургаската Опера;

Характерни танци: Радул Роглев –  солист на Софийската Опера и Балет

< Sever.bg във Facebook >> 

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар