Вход | Регистрация

Момиче от Мездра с престижно национално отличие

Момиче от Мездра с престижно национално отличие

Възпитаничката на ОУ "Христо Ботев" в Мездра Силвия Йолова завоюва златно отличие на Републиканския финал в скока на дължина при момичетата V-VII клас по лека атлетика, кулминация натурнира "Ученически спортни игри 2017", провел се в Сливен. Седмокласничката грабна най-високия приз в дисциплината с постижение 4.95 м, при това още на първия скок във финалната си серия.

"Участието на такъв голям гимнастически форум е много голяма гордост за мен, особено след като успяхме на косъм да се класираме за него. Изключително много се радват и моите приятели, семейството ми, както и голяма част от жителите на Мездра", заяви Йолова, държейки в ръце златния медал и грамотата, с които младата ни лекоатлетка бе удостоена на Републиканското първенство в Сливен.

"Голямо браво на Силвия! Талантът и трудолюбието, които тя неминуемо притежава, винаги се възнаграждават! Много се радвам на успеха й и й желая още много успехи в бъдеще!”, сподели за успеха на спортистката Слави Маринов, учител по физическо възпитание в ОУ "Христо Ботев". "За жалост Мездра бе лишена от още едно отличие на Йолова – спорно съдийско решение класира лекоатлетката на пето място в по-силната й дисциплина – 100 метра спринт, след "фотофиниш", заснет с мобилен телефон" - коментираха от Общината.

"Това решение ме извади извън равновесие. Бях сигурна, че съм спечелила бронзовия медал, дори съобщиха третото ми място по озвучителната уредба. След това се оказва, че аз всъщност съм пета, а бягането ми дори беше по-бързо от полуфинала, в който направих 12,7 секунди. За пръв път виждам фотофиниш да се снима с мобилен телефон. Беше ми много тежко, но се мотивирах и на следващия ден на надпреварата направих най-доброто си постижение в скока на дължина. Именно то, още от първия ми опит, ме класира като най-добрата в тази дисциплина на спортните игри", сподели още Йолова. 

източник: dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар