Вход | Регистрация

Заловиха Азис и Алфата за телефонни измами

Заловиха Азис и Алфата за телефонни измами
МВР

Четирима са задържани за телефонни измами при специализирана полицейска операция на служители на ГД "Национална полиция” и колегите им от Пловдив и В. Търново .

На входа на Горна Оряховица те спрели за проверка лек автомобил, в който пътували В.Н. /27г./,  К.А. /29г./- Азис и брат му К.А. /28г./-Алфата. И тримата са местни жители и са с богати криминални досиета. В.Н. е осъждан за извършени от него кражби, хулиганство и управление на МПС след употреба на алкохол, с 9 регистрации за измами. Не за първи път попада в полезрението на криминалистите, припомнят от главната дирекция.

През ноември 2010г., отново в Горна Оряховица, при операция на служители от Дирекцията и областните дирекции в Търговище и Велико Търново, той бе  задържан за извършени телефонни измами в Търговище и региона. К.А.- Азис също е осъждан за кражби, измами и хулиганство, регистриран за извършени от него множество подобни престъпления, включително измами и нанасяне на средна телесна повреда. Брат му също е с множество криминалистически регистрации за аналогични престъпления. 

На адрес в града била задържана и  20-годишната Е.В., приятелка на Алфата, за която е установена съпричастност към престъпната дейност на групата.

Четиримата "работели” по добре известната вече схема за телефонни измами  - звънят на случайно избрани телефонни номера и под предлог за пострадал близък, нуждаещ се спешно от пари за хирургическа интервенция, вземат от жертвите парични суми в различни размери или златни накити. От проведените оперативни действия е установено, че групата е съпричастна към извършването на подобни измами и опити за измами в страната - Пловдивска, Шуменска, Софийска област и София.

Само за последната седмица полицейските органи са предотвратили над 20 опита за измами на граждани, предимно възрастни хора, на стойност над 20 хиляди лева, обобщават от ГД "Национална полиция”. В хода на извършените претърсвания са иззети множество мобилни телефони и SIM-карти. На задържаните е наложена полицейска мярка за 24 часа.

Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

 

 



МВР
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар