Вход | Регистрация

Мрачна сряда, с очаквани валежи от дъжд, дори сняг

Мрачна сряда, с очаквани валежи от дъжд, дори сняг
Снимка: Thinkstock/Guliver

Днес, ще бъде предимно облачно, с валежи от дъжд, главно в Западна и Централна България.

В сутрешните часове по високите западни полета е възможно дъждът да се примесва със сняг. В Перник отново облякоха зимните дрехи. Възрастни перничани припомнят, че за последния четвърт век това е трети случай, при който вали сняг през април. Според тях преди петдесетина години е валял сняг на 24 май, посочва БНР.

Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има над източните райони от страната и там ще остане почти без валежи.

Вятърът ще се ориентира от североизток, в Горнотракийската низина и Родопите - от югоизток и ще е умерен до силен. Максималните температури ще са в широк интервал: от 7° - 8° в западните до 19° - 20° в крайните югоизточни райони.

Над Черноморието облачността ще е значителна, но почти без валежи. Вятърът ще е до умерен от източната четвърт. Максималните температури ще са от 15° по северното до 18° по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е 10°-11°, вълнението на морето е слабо 1-2 бала.

Над планините ще е облачно и ще вали дъжд, над 1300 метра -сняг. В Западна Стара планина и на Витоша снеговалежът ще е над 800-900 метра. Вятърът в Родопите и Източна Стара планина ще е от юг, до силен, а в масимите от Западна България ще е умерен от изток-североизток. Максимална температура на 1200 метра ще е 2-3°, на 2000 метра - около минус 2°.

Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар