Вход | Регистрация

Музей на спорта беше открит в Русе

Музей на спорта беше открит в Русе

Жителите на крайдунавския град Русе вече могат да се похвалят с Музей на спорта. Той беше официално открит от министър Красен Кралев, кмета на града Пламен Стоилов, голямата лекоатлетка Анелия Нунева и брат й, депутатът Пламен Нунев.

"Русе е град, който е дал изключително много герои в българския спорт. Световни, олимпийски, европейски шампиони, които са повод за вдъхновение от страна на младите хора. Най-важното е това - примерът на Анелия Нунева, на Христо Марков, на Любо Ганев, на Веско Топалов, на Валентин Йорданов, на Таню Киряков, на Силвия Митева, на Мирослав Кирчев, техният пример да бъде вдъхновение за нашите деца, да се влюбят в спорта и да практикуват любимия си спорт", каза министърът на спорта Красен Кралев.

В експозицията на музея са представени много снимки от фонда на Държавен архив-Русе, предаде БГНЕС. Те показват развитието на спорта през годините, както и най-изявените местни състезатели. Феновете могат да разгледат още спечелените купи и медали, както и различни спортни екипи и плакати. 



Източник: inews.bg
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар