Вход | Регистрация

На опера и балет в Русе следващите дни

Три любими спектакъла представят в Русенската опера

На опера и балет в Русе следващите дни
Русенска опера

Три известни заглавия представя Русенската опера през следващите дни. Билети за представленията може да закупите предварително на касите на Операта, Филхармонията и Канев център в Русенския университет.

На 20 април, от 19.00 часа ще бъде представена оперетата "Царицата на чардаша” от Имре Калман. Царицата на оперетите ще оживее с участието на Мария Цветкова в ролята на вариететната артистка Силва Вареску и Марио Николов в ролята на княз Едвин. Стоян Стоянджов ще ни представи един незабравим Фери Бачи, в ролята на Щаси ще видим Даниела Караиванова, а като Цилика - Йоланта Николаева.

За първи път в ролята на Мишка ще дебютира Калоян Христов. В останалите роли: Димитър Кюркчиев, Стефан Пенчев, Красимир Величков, Иван Атанасов и др.

Участват оркестър, хор и балет на Държавна опера Русе. Диригент е Владимир Бошнаков. Режисьор на спектакъла е Марио Николов, сценография и костюми Иван Савов, хореография Марияна Захариева, хормайстор Стелияна Димитрова, асистент режисьор Елена Илиева.

Седмица преди Международния ден на танца, Балетът на Държавна опера-Русе ще представи на 21 април от 19.00 часа на сцената на Операта балетния спектакъл "Ромео и Жулиета” и "Полет към светлината” по музика на Чайковски, Гершуин, Масне, Пиацола, Росини.

1494977

В ролите на Жулиета и Ромео ще се превъплътят Елена Харалампиева и Стоян Фъртунов, Аксиния Балбюлян и Милен Харалампиев – Капулети, Грета Георгиева и Христо Ангелов – Монтеки, Михаил Дамянов като Падре Лоренцо.

Във втората част на спектакъла "Полет към светлината” участват солистите и кордебалета на Държавна опера-Русе. Солото в "Танго” по музика на Пиацола ще изпълни Елена Харалампиева. Хореографията е на Силвия Томова, художник на декора и костюмите Салваторе Русо /Италия/, асистент режисьор Елена Колева.

На 23 април Русенската опера ще представи за първи път в своя град обновения си спектакъл "Кармен” от Жорж Бизе. Той ще започне от 19.00 часа на сцената на Операта. Адаптацията е на режисьора Огнян Драганов, Силвия Томова е автор на хореографията.

Солистите на Русенската опера ще се изявят в главните роли – Петя Цонева ще бъде Кармен, Стоян Даскалов – Дон Хозе, Александър Крунев – Ескамилио и Мария Цветкова – Микаела. Участват още солистите Ивайло Йовчев, Владимир Попов, Даниела Караиванова, Йоланта Николаева, Момчил Миланов и др., оркестър, хор и балет на Държавна опера-Русе. Диригент Владимир Бошнаков, хормайстор Стелияна Димитрова, асистент режисьор Елена Илиева.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар