Вход | Регистрация

Не ме гледайте умно, а бегом към НС и гласувайте! - обновена

Президентът Росен Плевнелиев призова депутатите да се обърнат към опорните точки на народа

Не ме гледайте умно, а бегом към НС и гласувайте! - обновена
Снимка: Север.бг

Да оставим партийните опорни точки и да се  обърнем към истината за фактите в бюджета, икономиката и за  финансите в държавата, призова днес президента Росен Плевнелиев в началото на консултациите с  парламентарно представените политически сили в 42-то Народно  събрание и с партиите, които имат евродепутати. 

Той апелира всички да се обърнат към опорните точки на  народа и за необходимите действия за това, което вече е договорено - за плавен преход към повече стабилност.

Президентът посочи, че срещата е, за да се постигне последен опит за консолидиране на позиции по  темата с бюджета за 2014 г., информира БТА.

Държавният глава прочете писма и декларации от пациентски и  бизнес организации, от общини, които молят депутатите да влязат  в пленарна зала и да гласуват актуализациите на бюджета на  държавата и на НЗОК. Той отбеляза, че синдикатите и  работодателите са заявили пред него, че е необходима подкрепа за  общините.

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че ако не се ревизира бюджетът, държавата ще бъде съзнателно спъната и дестабилизирана, въпреки обещанието на политическите сили, че всички ще търсят по-високо ниво на стабилност.

Виждам опит да се "вържат" нарочно ръцете на служебното правителство и да му се прехвърли удобно нечий чужд грях, каза Плевнелиев в изявление след консултациите с парламентарните сили и с партиите с евродепутати по актуализацията на бюджета на  държавата и бюджета на НЗОК.

Плевнелиев заяви, че отговорността освен негова е и на  парламентарните политически сили, които имат последен шанс до понеделник да направят необходимата ревизия на бюджета.

На консултациите на "Дондуков"2 присъстваха лидерите на ГЕРБ  Бойко Борисов, на БСП Михаил Миков, на ДПС Лютви Местан, на ББЦ  Николай Бареков, както и представители на ръководствата на  политическите сили. "Атака" няма представители.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар