Вход | Регистрация

Независим кандидат за евродепутат събра сам 4678 подписа

Виктор Папазов и членовете на ИК са обяснили лично на всеки подписал се какви са идеите му за Европа и за хората

Независим кандидат за евродепутат събра сам 4678 подписа

Никой не може да каже какво е ставало през годините с личните данни на българите, които гласуват, каза независимият кандидат за депутат в Европейския парламент Виктор Папазов. Вчера по обед той внесе в Централната избирателна комисия 4678 подписа, които е събрал сам и с участието на членове на инициативния му комитет.

"Защо не говорим за електронно правителство и електронна избирателна подписка? Това ще реши проблема за легитимността на подписките за кандидатстване на избори. Аз сам събрах заедно с членовете на моя Инициативен комитет 4678 подписа на хора, които не са ме познавали преди това. Казах им какво искам – Европа и за хората. Имам десет идеи, които ще допринесат за това”, посочи Виктор Папазов.

"И те ме подкрепиха. Радвам се на техните "гласове”. Обиколих част от България, говорих си и благодарих лично на всички, които положиха подписа си за мен. Окуражен съм от положителната им реакция. Кандидатирам се, защото не харесвам тази "криво разбрана демокрация, която се купува с пари” и не работи за хората.

Българите са разделени, обезверени и озлобени от безизходицата, в която живеят. Искам нещата да се променят и вярвам, че независим български депутат в Европейския парламент ще бъде пряк представител на хората.”, заяви още Папазов.

За Виктор Папазов:

Виктор Папазов е финансист и икономист. Основател на Българската фондова борса. Роден е 18 юли 1958 година в София. Завършва през 1982 година Управление и планиране на народното стопанство и Управление на външната търговия през 1987 година в Университета за национално и световно стопанство (УНСС).

От 1991 година активно участва в създаването и развитието на капиталовия пазар в България и създава Българската фондова борса. Съветник е към икономическите комисии в парламента. Преподава в областта на капиталовите пазари в Университета за национално и световно стопанство. Има магистърски степени от УНСС, специализация Advanced Management Program в Харвард - 2005 година, възпитаник на Georgetown Leadership Seminar – 1996 година.

През 1998 г. Световният икономически форум в Давос го избира за Глобален лидер на утрешния ден като само още 7 други българи са удостоени през годините с това отличие.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар