Вход | Регистрация

Непостоянно е времето днес - от слънце до градушки

Максималните температури ще бъдат от 22-23° в западните райони до 30° на места в Източна България

Непостоянно е времето днес - от слънце до градушки
Снимка: Булфото

Неустойчиво ще бъде времето над страната днес, съобщават от НИМХ. Слънчеви часове ще има преди обяд, главно над Централна и Източна България.

Краткотрайни до интензивни валежи на места ще има още сутринта на запад, а над останалата част от страната около и след обяд. Валежите ще бъдат ридружени от гръмотевици, очакват се и градушки.

Във Враца и Мездра е обявено бедствено положение тази нощ поради проливни валежи, съобщават от агенция "Фокус".

Вятърът през деня ще бъде слаб, в западната част от страната от северозапад, а в източната – от югоизток, но по време на гръмотевичните бури рязко ще променя посоката и скоростта си.

Максималните температури ще бъдат от 22-23° в западните райони до 30° на места в Източна България, в София около 22°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за май и през деня ще се задържи почти без промяна.

Над планините слънчеви часове ще има преди обяд. Около и след пладне ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на много места ще паднат валежи, придружени от гръмотевични бури. Максимална температура на височина 1200 метра около 17°, на 2000 метра – около 10°.

Слънчево ще бъде над Черноморието с временни увеличения на облачността, но малка вероятност за валеж. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 20-23°. Температурата на морската вода е 19-21°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар