Вход | Регистрация

Някои го предпочитат ... студен

Шоколадов за жените, сметанов за мъжете

Някои го предпочитат ... студен
Снимка: Thinkstock/Guliver

Лято е! Любим сезон!

Животът сякаш е по-друг тогава - по-хубав, слънчев, дори и работата не тежи! А отпуската на море или планина си е истински релакс. Наред с почивката, обичаме и да си угаждаме. Похапваме всякакви вкусотии, най-вече сладолед.

Кой не обича сладкото ледено изкушение? Малцина!

Сладоледът всъщност традиционно се смята за вреден продукт. Но още Хипократ е съветвал да се яде "замразен крем”, защото той подобрява здравословното състояние. Установено е още, че сладкото удоволствие притежава и други полезни свойства, и прави хората по-щастливи.

Сладоледът стимулира производството на серотонин – веществото, което може да ни предпази от стреса и да повиши настроението ни, твърдят от Английската асоциация на изследователите за прилагане на науката в сферата на развлеченията, пише Здрава.бг.

Леденото сладко изкушение премахва и нервното напрежение, и преумората. Защото млякото или сметаната, от които се прави то, съдържат Л-триптофан – много ефективен натурален транквилизатор, който подобрява настроението и успокоява нервната система. Това вещество помага и срещу безсъние

Докато в чужбина се появяват все по-странни сладоледи – с вкус на моркови и кардемон, или дори на чесън, нашенецът залага на традицията – предпочита с шоколад или ванилия, съобщава пък БГНЕС.

За жените сякаш предпочитания вкус е този на шоколадовия сладолед, а за мъжете - ванилов.

Последните изследвания показват, че не трябва да се притесняваме за наднорменото тегло и смело можем да консумираме сладкия лед. Противно на общоприетото схващане сладоледът помага за намаляване на теглото, тъй като засища за дълго, а 100 грама съдържат между 125 и 300 калории. 

1341605



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар