Вход | Регистрация

Облаци и валежи обхващат постепенно страната

Жълт код за обилни дъждове в цяла Западна България

Облаци и валежи обхващат постепенно страната
Снимка: Булфото

Увеличение на облачността ще има днес над страната, започващо от запад. В следобедните часове ще започнат валежи, които до полунощ ще се усилят и ще обхванат западната половина от страната, информират от НИМХ.

Валежите ще бъдат интензивни, поради което е обявен жълт код за цяла Западна България. Вятърът днес ще бъде слаб до умерен от изток-югоизток.

Максималните температури през деня - между 19° и 24°. Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и ще се задържи без особена промяна.

Облачно е над планините, където на места около и след обяд ще завали. Валежите постепенно ще се усилват, ще продължат и през нощта срещу събота, на места ще са придружени от гръмотевици. Слаб до умерен от юг-югозапад ще бъде вятърът. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра – около 8°.

Почти без валежи ще бъде времето над Черноморието, където ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 18 и 22°. Температурата на морската вода е 16-18°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар