Вход | Регистрация

Облачен и дъждовен 1-ви април

Максималните температури ще са между 10 и 15°, по-високи в южните райони

Облачен и дъждовен 1-ви април
Снимка: Thinkstock/Guliver

Днес облачността ще е значителна с превалявания от дъжд, съобщават от НИМХ. Дъждът преди обяд ще бъде главно в Северна България, а в следобедните часове и вечерта - на повече места в страната.

Слънце ще има до обяд над южните райони. Ще духа слаб до умерен, в Дунавската равнина и временно силен вятър от запад-северозапад, с който нахлува по-хладен въздух.

Максималните температури ще са между 10 и 15°, по-високи в южните райони. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца, но през деня ще се повишава.

В планините ще е предимно облачно. Превалявания от дъжд ще има главно в следобедните часове и вечерта, като на височина 1300 -1400 метра ще преминават в сняг. Ще духа умерен, по билата – силен до бурен вятър от запад-северозапад. Температурите ще се понижат и дневната на височина 1200 метра ще е около 3°, а на 2000 метра – минус 2°, по-високи в крайните южни масиви.

По Черноморието времето ще е облачно с превалявания от дъжд. По-значителни валежи ще има по южното крайбрежие. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад, който през деня ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 10° и 15°. Температура на морската вода 8-11°. Вълнение на море 1-2 бала.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар