Вход | Регистрация

Облачно с дъждец на изток

Облачно с дъждец на изток
Снимка: Север.бг

Значителна ниска облачност ще има днес над страната. В Източна България ще превали слаб дъжд, а слаб сняг се очаква в Лудогорието, съобщава дежурният синоптик на НИМХ Мартин Славчев.

Намалена видимост на места ще има в низините. Разкъсвания и намаления на облачността се очаква над югозападните райони. Вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен от север – североизток.

Максималните температури ще бъдат от 2°-3° в североизточните до 8°-9° в крайните югозападни райони. Атмосферното налягане ще остане по-високо от средното за месеца.

Слънчево време ще преобладава на над планините. Ще духа умерен, по високите и открити части до силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 3 градуса, на 2000 метра – около минус 4 градуса.

Над Черноморието ще има ниска облачност и ще превалява дъжд. Слаб до умерен северен вятър ще духа там, а максималните температури ще са между 4 и 6 градуса. Вълнените на морето ще е 2 – 4 бала. Температурата на морската вода е от 10 градуса по северното до 12 градуса по южното крайбрежие.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар