Вход | Регистрация

Обновяват площадките за игра на ДГ "Перуника"

Нови площадки, огради и растителност за почти 250 хил.лв. ще получи база 2 на детската градина

Обновяват площадките за игра на ДГ "Перуника"
Снимка: Север.бг

Финансиране от близо 100 хил.лв. спечели габровската Детска градина "Перуника”, база 2. Тя е одобрена за благоустрояване от Министерство на труда и социалната политика по Проект "Красива България".

Проектът предвижда зониране на дворните площи на детската градина според възрастови групи и типове игри. Финансирането е в размер на 99 994 лв., като Община Габрово ще отпусне още 149 120 лв.

Ще бъдат обособени три площадки за подвижни игри, площадка за тихи игри и природен кът за експериментални игри. За всяка една от тях е предвидено обзавеждане със съответните съоръжения, основните видове игри, настилки, необходимата площ на падане, паркова мебел.

Елементите на обзавеждането са разположени така, че да не затрудняват и възпрепятстват играта и достъпа на дечица с увреждания.

Два нови входа северно откъм гърба на сградата ще бъдат отворени, а оградите и пясъчниците - ремонтирани. Към природния кът се изгражда навес за градински инструменти. Предвижда се естетическо осветление.

Проектират се нови широколистни и иглолистни дървета, както и масиви от храсти – основно по периферията на терена за изолация от околните улици, но също така и за засенчване на площадките.

В периода м. август 2012 г. – м. ноември 2013 г. Община Габрово изпълни проект "Прилагане на пакет от енергоспестяващи мерки за обновяване и модернизация на сграда на ЦДГ"Перуника” – база 2, гр. Габрово", в резултат на който бяха подобрени енергийните характеристики на сградата.

Беше положена топлоизолация по фасадата, топлоизолация по покрива (тавани); подменена дограмата; обновена отоплителната инсталация; монтирано табло за управление на отоплителния котел за два отоплителни кръга и кръг за битова гореща вода; подменени осветителните тела с енергоспестяващи. По време на изпълнението на проекта и с цел съвместяване на инвестиции, Община Габрово за своя сметка извърши газификация на котелното помещение.

 << Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар